IF Leikin

Referat: Alets IK - IF Leikin

Njae, det gick inte riktigt som planerat...

Om vi ska prata lite förutsättningar först, så var det en kväll med lite mildare väder och ganska behagliga förutsättningar för att lira boll, planens underhåll ska normalt skötas av driften på Halmstad Kommun men där har vår huvudtränare Eddie istället dragit ett stort lass och fixat med tankbilar som vattnat i veckan vilket gjorde att planen var helt okey, helt okey är väldigt bra i detta sammahanget då den hade varit död om inte Eddie gjort en grym insats med bevattningen.

Så till matchen, vi hinner knappt starta innan det hittas en feldömd frispark och 0-1 till Leikin. Inte den start man önskar i ett derby direkt, men vi tar tag i spelet direkt och kvitteringen kommer efter en bra period där en stressad Leikinspelare ska spela hem till målvakt som inte är där han tror och självmålet är en faktor. Efter kvitteringen dominerar vi matchen mellan straffområdena och Leikin spelar på omställning med bara längre bollar. Leikins ledningsmål kommer efter just ett sådant spel där bollen hamnar hos deras ytter som gör en bra fotbollsaktion och placerar bollen vid första stolpen. 1-2 med ca 10 min kvar att spela. Spelövertaget är fortsatt konstant under första halvlek, vi skapar tillräckligt med chanser för att få in en eller 2 bollar till men Leikins duktiga målvakt håller dem kvar i ledning halvleken ut.

Andra halvlek är jämnare i både spel och chanser, vi har fortsatt inte riktigt skärpan för att få dit bollen och istället gör Leikin 1-3 och uppförsbacken blir längre. Vi försöker få till en forcering men lyckas väl inte riktigt med det och tiden rullar på och vi går ifrån derbyt med o poäng. Vi har förlorat 3 matcher i årets seriespel, samma domare har dömt dessa tre och känslan är att det finns något personligt mot Alets IK då vi får det mesta mot oss...